суботу, 6 жовтня 2018 р.



ПЕТРУШИНУ – 385!

4 серпня 2018 року заснований майже чотири століття тому Петрушин відзначив День села.  Село вперше згадується в документах під 1633 роком, а засновано село років за 5-7 до того.
Вперше за багато років святкували на свіжому повітрі. І хоч погода згодом зіпсувалась, пішов дощ та це святу не завадило. Всі активно перебрались в клуб де і продовжились гуляння.
 На святі як завжди було людно. Шурубенко Євгеній та Тарасевич Соня вручили коровай  очільнику громади Євгенію Миколайовичу Питинському та запросили до слова.  Привітавши громаду зі святом Євгеній Миколайович вручив Подяки та подарунки людям, які беруть активну участь у громадському житті села. Подарунки отримали також учасники АТО – Авраменко Сергій, Дмитро і Костянтин Криколи, Томаш Артем, Олександр Кисловець, Ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС – Галина і Володимир Маковські, Сергій Салій. А ще наймолодша жителька села – Ельвіра Асадова та найстарша Олександра Качна, ювіляри весіль та днів народження.  Потім глядачі насолоджувалися чудовим концертом: українські пісні виконував ансамбль «Журавка» Петрушинського клубу, діти читали вірші про рідне село, порадували глядачів чудовими піснями Данило Питинський, Ліза Шурубенко, Софія Тарасевич, Женя Шурубенко, Валерія Орикян виконала український танець. На закінчення всіх почастували кулешем та юшкою. Охочі мали змогу розважатися на батуті. Як завжди активно проходив розпродаж безпрограшної лотереї. Бібліотека підготувала виставку краєзнавчих матеріалів, присутні отримали ювілейний номер газети «Петрушинський вісник».  Свято завершилось дискотекою, яку підготував для односельців Богдан Сунка.
Громада щиро вдячна за спонсорську допомогу керівникам підприємств Ей Сі Джі Україна, Ей Сі Джі Юкрейн і всім  хто надав допомогу в організації свята.


















Немає коментарів:

Дописати коментар