середу, 29 червня 2016 р.

НЕЗВИЧАЙНІ ПРИГОДИ ВЕСЕЛИНКИ І СОНЯЧНОГО ЗАЙЧИКА.

На перший літній місяць припадають Зелені свята (Трійця), якими наші предки віншували буйне пробудження природи. В народі його вважають одним з найбільших свят, після Різдва і Великодня. Наші пращури пов'язували з Трійцею буяння і живосилля природи, в яку вони свято вірували. Своє обійстя вони прикрашали живими квітами, пахучими травами та гілочками дерев. У ці дні люди виходили на лісові галявини, щоб віддячити за буйнотрав'я. Ось і працівники культури с.Петрушин – Наталія Приходько та Надія Логвиненко заклечали залу сільського клубу гілочками дерев: клену, липи та польовими квітами.
19 червня тут відбулося театралізоване свято для дітей «Незвичайні пригоди Веселинки та Сонячного Зайчика»
Вітали дітей зі святом Веселинка (Ткачик Вікторія) та Сонячний Зайчик (Ростик Шульжик). Разом з дітьми вони закликали сонечко і раптом опинилися на лісовій галявині, де зустрілися з Лісовою Мавкою (Аня Лавріненко) та Водяною Русалкою (Оксана Бекало). Потім діток зігрівав Вогонь (Максим Ткаченко), граючи в старовинну українську народну гру «Хлібчик». Під мелодію «Зеленеє жито, зелене» на сцені зʼявилась Земля (Катюша Ткаченко), яка розповіла діткам про трави і квіти, які мають магічну силу: біль знімають, здоров’я додають, красу оберігають.
Продовжилось свято конкурсами та дискотекою. Діти з задоволенням приймали участь у конкурсах, відгадували загадки, приймали участь у вікторині. Отримавши призи та солодощі веселі і щасливі розходилися по домівках.


                                                                        






Немає коментарів:

Дописати коментар