середу, 10 травня 2017 р.

ДЕНЬ ПАМʼЯТІ, ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ.

Війна – це завжди трагедія для обох сторін. Сьогодні ми звертаємося до історії, щоб зачерпнути сил із джерел стійкості та нескореності. Молоде покоління має знати та пам’ятати героїчне минуле своєї країни.
 З метою вшанування памʼяті тих, хто загинув у роки Другої Світової війни, формування патріотичної гордості за старше покоління 5 травня в Петрушинській школі пройшов урок мужності, який підготувала вчителька історії Оксана Дубчак. Учні школи з цікавістю перегортали сторінки історії та переглянули відеоматеріали про події 72-річної давності.
Зранку 9 травня незважаючи на похмуру дощову погоду  вшанувати пам'ять своїх земляків до обеліску Слави в Петрушині прийшли діти, молодь, люди похилого віку.
Отець Олексій відправив поминальну службу по загиблих воїнах. Урочистий мітинг розпочав голова сільської ради Євгеній Питинський, згадавши поіменно всіх жителів села, які не повернулись з війни, та воїнів, які загинули під час визволення с.Петрушин і поховані в братській могилі. Громада вшанувала героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів. Неабияк зацікавила присутніх фотовиставка «Подвиг залишиться у віках», де сільська бібліотека презентувала фотографії ветеранів Другої Світової війни та вдів загиблих під час війни, та друковані матеріали «Село Петрушин в роки війни».  Учні початкових класів підготували та розповідали вірші воєнних років. У виконанні ансамблю «Журавка» керівник Н.Приходько прозвучали пісні воєнних років. На завершення пригощали присутніх солдатським кулешем, який приготувала Клановець Катерина. Солдатська вдова Качна О.О. та сімʼї загиблих отримали подарунки від місцевих підприємців та від сільської ради.
Організатори заходу щиро вдячні спонсорам за матеріальну допомогу.


                                                                   Н.Логвиненко, бібліотекар.  









Немає коментарів:

Дописати коментар