пʼятницю, 16 червня 2017 р.

ЖИТТЯ ШКІЛЬНЕ…

З ініціативи Чернігівського районного відділу освіти 16 червня в Петрушинській школі відбулися батьківські збори. На збори завітала керівник відділу освіти Махонькова Тетяна Михайлівна. Також на зборах були присутні наш краєзнавець Сергій Горобець, сільський голова Євгеній Питинський. А от батьки не дуже поспішали на збори. Прийшла менша половина.
Тетяна Михайлівна одразу озвучила мету свого приїзду: на порядку денному – закриття школи. Ознайомивши присутніх з чинним законодавством України про освіту наголосила, що в районі критична ситуація з учнями в Петрушинській та Пісківській школах. Тому потрібно або шукати десь учнів, або переходити в Халявин. Звичайно початкові класи мають залишитися, бо згідно закону початкову освіту діти мають отримати за місцем проживання. Але тут виникає інша проблема – треба або шукати інше приміщення для навчання, або переробити все в цій школі.
В обговоренні проблеми батьки приймали не дуже активну участь, найбільше питань виникло в Сергія Михайловича. Склалося таке враження, що дослідника-краєзнавця існування школи цікавить більше ніж самих батьків. Далі обговорення проходило в сільській раді. На сьогоднішній день це питання залишається поки що не вирішеним аж до серпня-місяця, до засідання сесії районних депутатів. Адже в будь-якому випадку останнє слово залишиться за ними. На мою думку за цей час батькам треба все таки проявити неабияку активність, якщо звичайно вони хочуть, щоб їхні діти навчалися саме в нашій школі. Я дуже сподіваюсь що це питання вирішиться позитивно хоча б іще на один рік.

                                                                             



                                                               фото  С.Горобця

Немає коментарів:

Дописати коментар