понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Від козака до сучасного захисника.

У глибину століть сягає історія нашого народу, і чим більше минає часу, тим яскравіше ми її уявляємо. Немає жодної людини в нашій країні, яка б не знала про славну Запорозьку Січ, про січове лицарство – козацтво, про їхні походи і подвиги. Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву. Свята покровителька всього роду козацького, Пресвята Покрова, зібрала в дружнє коло юних жителів села Петрушин в сільському клубі, аби ще раз згадати величні подвиги дідів-прадідів наших, славетних гетьманів, борців за волю народу, аби поповнити наші лави новими нащадками Запорізької Січі.
Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це відродження України.  Працівники клубу та бібліотеки спільно з школою с.Петрушин підготували та провели в сільському клубі культурно – мистецьке свято «Від козака – до сучасного захисника». Бібліотекар Н.Логвиненко підготувала та представила книжково-ілюстративну виставку «Степ та воля – козацька доля», про мужність і геройство людей, які багато літ назад боронили свою землю від ворогів і тих хто нині з автоматом береже наш спокій і мир.
 Вчителькою історії Оксаною Дубчак була підготовлена відеопрезентація  про козацьку добу та нащадків славного козацького роду.
Козацькі забави проходили під керівництвом вчительки фізкультури Ірини Брикунової, в яких учасникам потрібно було продемонструвати сильний характер і найкращі фізичні якості. Учасники змагань були поділені на дві команди: «Хортиця» ( капітан Ростислав Шульжик) і «Чайка» (капітан Марина Чеканова). Спритно і завзято змагалися між собою дві команди, виборюючи право на кращого козака. Всі учасники команд активно приймали участь у таких змаганнях: «Прапор вгору», «Збий кеглю», «Веселі естафети», «Переправа» та інші. І навіть найменші завзято старалися не підвести команду.  За справедливими підсумками журі ( Мазур Парасковії Миколаївни, Приходько Наталії Вікторівни, Сібаторкіної Ольги) перемогу отримала команда «Хортиця»( Шульжик Ростислав, Мисатюк Назар, Джола Микола, Пекур Леся, Ткачова Женя, Геворгян Ангеліна, Сергієнко Діана). Її учасники показали свої кмітливі здібності, що в наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків.
На завершення всі отримали призи.



                                                                                  Н.Логвиненко.









Немає коментарів:

Дописати коментар