четвер, 15 березня 2018 р.


ЖИТТЯ ГРОМАДИ.

На сьогоднішній день в петрушинській громаді першочергова невирішена проблема – це робота ФАПу. На початку березня звільнилася завідуюча ФАПом Катерина Василівна Пархоменко, яка сумлінно пропрацювала на цій посаді понад сорок років, а згодом медпункт залишився і без опалення. І якщо на сьогоднішній день проблема опалення вирішена, то з медпрацівником далеко все не просто.
Нагадаю, що рік тому в Петрушин переїхала молода сімʼя Телеузів, в якій жінка – фельдшер, чоловік – ветлікар, і двоє діток. І якби Катерина Василівна на той час поступилася місцем молодому спеціалісту, то на сьогоднішній день не стояло би питання роботи медпункту, і мабуть відклалося б питання реорганізації школи. І на сьогоднішній день ці заклади повноцінно би функціонували. Але…
Переймається проблемами нашої громади і керівництво району. 14 березня з робочим візитом в нашу громаду виїхав голова районної райдержадміністрації Віктор Корж. В ході поїздки керівник району особливу увагу звернув на забезпечення ФАПу медичним працівником, адже в громаді знаходиться 5 дітей віком до 1 року та багато людей похилого віку, які потребують постійного контролю. Віктор Борисович пообіцяв зобов’язати районну лікарню, поки не має медпрацівника частіше робити виїзди лікарям в Петрушин, для обстеження дітей за місцем проживання, і по можливості допомогти вирішити питання з кадрами найближчим часом.
Також обговорювалося питання про освіту. Сільському голові доручено знайти приміщення, яке відповідало би встановленим вимогам для навчання учнів 1-4 класів, так як сучасне приміщення школи для району обходиться дуже дорого. Згадали і про підвоз учнів автобусом до Халявинської школи та питання харчування.
Обговорювалося питання утримання доріг місцевого значення, адже великогабаритні вантажівки місцевих підприємств руйнують дорожнє покриття, тому сільському голові рекомендовано дане питання розглянути на виконкомі, куди запросити керівників підприємств.
Відвідав Віктор Борисович і сільський клуб, де особисто перевірив роботу системи опалення.
Порушувалося питання роботи місцевого поштового відділення.








Немає коментарів:

Дописати коментар