середу, 11 липня 2018 р.

РЕФОРМИ

Нині в Україні відбувається процес «оптимізації» «Укрпошти». Не минув цей процес і наше село. З 1 липня завідуючу Петрушинського відділення зв’язку Тетяну Віталіївну Батухно переведено в листоноші, а Тетяну Володимирівну Немченко і зовсім скорочують. Доставка пошти буде здійснюватися два рази на тиждень: вівторок і четвер. З перших же днів виникли певні проблеми. Люди за звичкою зранку поспішали до відділення та там їх зустріла пустка. Чекали до обіду та машина так і не зʼявилася. Кому терміново треба було вирішити  якісь питання прийшли після 15.00 і десь о 16.00 зʼявилася машина з доставкую. На слідуючий раз ситуація повторилася, чекаючи жінки навіть пісень співали, а доставка зʼявилася тільки після 18.00. І терпець у людей увірвався. Запросили сільського голову, довго дискутували і нарешті зʼявилося оголошення: машина буде приїжджати з 15 до 18 год., паралельно в цей час Тетяна Віталіївна буде брати платіжки, оформляти поповнення рахунку, тощо.
Вчора 10 липня біля відділення зв’язку зібралося чимало жителів села, в основному люди похилого віку. Адже їм хочеться отримати пенсію, отримати свіжу газету, та ще й купити щось в магазині. На вулиці спека, та кожен прагне вирішити свої питання. Доставка зʼявилась на горизонті біля 17.00, крім водія 3 чоловіки обслуговуючого персоналу. Перша людина отримала пенсію десь близько 18.00. Роздратовані люди прагнули пояснень. Валентина, так представилась начальниця групи, терпляче вислухала кожного і відповідала на запитання: у вівторок по розписаному маршруту вони обслуговують два села – Терехівку і Петрушин. О восьмій ранку подають машину під загрузку, о девʼятій розпочинається робочий день. Виникає запитання – бригада із трьох чоловік майже сім годин обслуговувала село де 300 жителів? У нас в Петрушині 500. Привезли газети і пенсію за пʼять днів. У листоноші сім годин робочого часу. Отже з 15 до 18 вона обслуговує людей на пошті, а ще чотири години повинна працювати на доставці. Коли? Виходить з 18 до 22 год., або на слідуючий день. Знову виникає ряд питань.  А куди ж листоноші діти таку суму грошей? Чи ж будуть літні люди чекати її до 22 год? Передплатники, які отримували газету в суботу нині отримали її тільки у вівторок і то прочекавши чотири години. А якщо чекати поки принесе листоноша, то можна отримати і через тиждень. Не зрозуміло, що ж тут кращого стало для людей?
Але пані Валентина пообіцяла переглянути графік і з понеділка  в Петрушин приїжджати зранку, а потім в Терехівку.  Будемо сподіватися.









Немає коментарів:

Дописати коментар