неділю, 17 січня 2021 р.

 


                                                                                                    Голові Киселівської ОТГ

Шелупцю Володимиру Михайловичу

                       Звернення від громади с. Петрушин

 Ми, громада села Петрушин, вимагаємо перегляду рішення сесії Киселівської ОТГ відносно приєднання села Петрушин до Терехівського старостинського округу та позбавлення його посади самостійного старости.             

Звертаємо Вашу увагу, що Петрушин завждиз 1919 року, понад століття! – був центром самостійної сільської ради, окремою громадою. На відміну від Терехівської сільради, де Терехівка є центром цілого куща невеликих поселень (Терехівка/Лопатин, Малинівка, Товстоліс, Стасі).

Ми розуміємо сучасні проблеми, які стоять перед громадою, зокрема й фінансові. Староста не повинен бути в кожному селі. Але логічним було б призначити старосту в кожну колишню сільську раду. 

Петрушин – село віддалене від центру ОТГ і від місця розташування районних організацій. Більшість населення села становлять люди похилого віку, яким постійно потрібна участь і підтримка старости в негайному вирішенні побутових, соціальних, криміногенних та інших нагальних проблем, з якими громада зіштовхується щодня. Окрім того, часто виникають проблеми з водопостачанням, електроенергією та багато інших, які вдавалося більш-менш оперативно вирішувати тільки завдяки активним діям сільського голови та місцевого депутатського корпусу.

Приєднання Петрушина в новій ОТГ до Терехівського старостинського округу не тільки понижує статус громади, позбавляє її самостійності й автономії (які вони, нагадаємо, мали понад століття), але й прирікає на жалюгідне існування. При всьому бажанні одній людині, призначеній старостою на 5 населених пунктів (тобто на дві колишні великі сільські ради) буде неможливо якісно й своєчасно вирішити всі проблеми, яких, на жаль, чимало.

Звертаємо увагу, що під час Вашого останнього візиту в Петрушин наприкінці листопада мова про обмеження прав нашої громади не йшла, Ви особисто обіцяли не тільки залишити старосту, а й весь колектив сільради. Про зміну намірів громаду ніхто не повідомляв, все обмежилося лише непевними чутками, відтак зреагувати на кардинальні зміни громада не встигла, дізнавшись про них лише по факту.

Вважаємо рішення сесії щодо приєднання Петрушина до Терехівського старостинського округу помилковим і таким, що дискредитує державну політику децентралізації, перетворюючи цей процес на профанацію. Це хибний крок, який у майбутньому принесе чимало проблем, а водночас вкрай негативно вплине на громаду і поставить хрест на її майбутньому.

Тому жителі села Петрушин просять віднестися з розумінням до нашої ситуації, вимагають перегляду рішення сесії і збереження посади старости в селі.

Ось такого листа з підписами жителів села, 14 грудня було відвезено в Киселівську сільську раду, після того, як на першій установчій сесії дійсно понизили статус громади, а фактично перекреслили майбутню сторінку в житті села.

                                        КИСЕЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(перша  сесія восьмого скликання)

РІШЕННЯ

10грудня2020року      с.КиселівкаNo1/VIII-8-

 

Про затвердження на посади старост                                                           Киселівської сільської ради  (старости сіл Терехівка, Малинівка, Стаси,Товстоліс,Петрушин).    

Розглянувши пропозицію Киселівського сільського голови Шелупця Володимира Михайловича що до призначення на посаду старости сіл Терехівка, Малинівка, Стаси, Товстоліс, Петрушин Киселівської сільської ради, відповідно до частини першої статті 54-1, частини першої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», абзацу четвертого частини першої статті 10 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» Киселівська сільська рада

ВИРІШИЛА:1.Затвердити

Білоуса Миколу Андрійовича на посаду старости сіл Терехівка,Малинівка,Стаси,Товстоліс,Петрушин Киселівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області з 11грудня 2020року.

2.Зберегти БілоусуМ.А., старості сіл Терехівка,Малинівка,Стаси,Товстоліс,Петрушин Киселівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, раніше присвоєний 7 ранг посадової особи місцевого самоврядування в межах четвертої категорії посад. 3.Контроль за виконанням цього рішення ради покласти на Киселівського сільського голову В.М.Шелупця.

 

Сільський голова                   Володимир ШЕЛУПЕЦЬ

 

Читаючи цей документ стає зрозуміло, що питання про призначення старости в Петрушині навіть не виносилося на сесію. Та коли делегація від громади прибула в Киселівку, мало того, що зустріли м,яко кажучи не привітно, ще й звинуватили в усьому депутатів, які мовляв не хотіли голосувати за старосту в Петрушині.            І це після того, що виборці села проголосували на місцевих виборах за Шелупця Володимира Михайловича. Який після виборів приїхав і наобіцяв нам тут золоті гори. То як же довірити село такому керівнику?                                                       Село було вкрай обурене після цих подій,  представники села декілька раз телефонули йому і просили виїхати в Петрушин, щоб поспілкуватися з жителями села, але нас просто проігнорували, зсилаючись на велику зайнятість. Так, ми розуміємо, що роботи дуже багато, але шановний Володимире Михайловиче, ви показали велику неповагу до людей, ви проігнорували наше прохання і цим самим втратили довіру, і як до людини і як до керівника, який пропрацював на цій посаді цілих 20 років

Немає коментарів:

Дописати коментар