вівторок, 15 серпня 2017 р.

МОЄ СЕЛО – МОЯ   РОДИНА, ТО   ВСЕ ЄДИНА УКРАЇНА.
12 серпня Петрушин відзначав День села. День видався спекотним, але це не стало на заваді і на святі було досить людно.
Розпочалося святкування в Петрушинській  школі з вшанування відомих земляків. Олександр Павлович Карпинський являється однією з найяскравіших постатей в історії Петрушина, в свій час був активним громадським діячем, благодійником і зробив немало добрих справ для села і його людей. Завдяки наполегливій дослідницькій роботі відомого краєзнавця Сергія Михайловича Горобця жителі села досить добре знають про цю родину і в рідному для Карпинських Петрушині   громада вирішила увіковічити пам'ять відомого земляка і відкрити на його честь меморіальну дошку. Перед початком заходу присутні змогли оглянути шкільну музейну історико-краєзнавчу кімнату, де зібрані старовинні експонати ще з глибокої давнини і по теперішній час. Право відкрити меморіальну дошку надали директору школи Володимиру Дмитровичу Сериченко та колишній вчительці Костюк Наталії Павлівні, онучці заможного козака Михайла Григоровича Костюка, який десь в 1880 році викупив землі Карпинських, і будинок Наталії Павлівни розташований майже на тому місці де стояв маєток Карпинських. Далі свято продовжили в сільському клубі. В фойє клубу сільська бібліотека оформила виставку вишивок кращих майстринь села Галини Василівни Питинської, Ніни Миколаївни Томаш, фотовиставка з святкування першого Дня села 1990 року, книжкову виставку присвячену визначним датам села в 2017 році. Також напередодні свята жителі громади отримали перший номер газети «Петрушинський вісник».
Свято розпочали ведучі – Оксана Дубчак та Людмила Крикол.
Привітав громаду зі святом сільський голова Євгеній Миколайович Питинський. Аня Лавріненко та Данило Питинський вручили коровай керівникам сільгосппідприємств Юрію Миколайовичу Шпилька та Володимиру Юрійовичу Пахоті, які теж привітали громаду зі святом.
Скільки  б ми не говорили про наше село, приходимо до висновку, що таким воно є дякуючи  нашим людям. Тому і все свято було присвячене вшануванню людей. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.
              Першими привітали учасників АТО – Дмитрія Крикола, Костянтина Крикола, Томаш Артема,  Авраменко Сергія. Привітали працівників освітянської ниви, найстаршу жительку села Качну Олександру Олександрівну, якій в цьому році виповниться 98 років. В нашу сільську родину прибавились аж чотири  чарівні жительки села, це – Тарасевич Поліна Ярославівна, Ганнущенко Злата Артемівна та незрівнянні двійнята Ларко Вікторія і Вероніка. Тож вітали і  наймолодших  жительок  нашого села та їхні родини.
Привітали також ветеранів праці. В цьому році Книга почесних громадян нашого села поповнилась новими призвіщами. Згідно рішення сесії від 27 березня 2017 року за вагомий  трудовий  внесок в розвиток   села до  Книги почесних громадян заносяться такі люди:
Тошман Любов Костянтинівна – нагороджена Орденом Трудового Червоного Прапора, Тесленок Михайло Миколайович – нагороджений медаллю «За трудову доблесть».  Шихуцька Любов Данилівна – була  нагороджена медаллю «За трудову доблесть».
Щедрим видався 2017 рік на ювілеї:

В цьому році подружжя Литвиненко Михайло та Катерина відсвяткували золоте весілля, Рубашенко Михайло та Любов – 40 років, Кошик Микола та Тетяна – 35 років, 30-річні ювілеї відсвяткували: Йовенко Олександр та Тетяна, Льодовий Олексій та Наталія, Логвиненко Микола та Надія, Буштрук Василь та Людмила, Журило Олександр та Оксана, Шурубенко Федір та Тетяна, 25 років-Полегенько Анатолій та Ірина, 20 років - Кисловець Анатолій та Тетяна, Джола Сергій та Надія.
Іменинники, які відсвяткували поважні ювілеї:
95 років-Герман Анастасія Іллінічна, Шльончик Катерина Іванівна;    
90 років- Зевченко Тетяна Никонівна, Сергієнко Марія Гаврилівна      
85 років - Бей Марія Харитонівна, Крипан Надія Олексіївна, Сластьон Ганна Афанасіївна                              
80 років - Клановець Катерина Іванівна,Телень Віра Павлівна, Тесленок Михайло Миколайович ,Пархоменко Микола Григорович,  Пархоменко Катерина Андріївна, Хопан Микола Іванович.                      
75 років - Йовенко Ганна Миколаївна, Койдан Валентина Романівна , Копил Антоніна Миколаївна                     
70 років - Бичик Михайло Миколайович, Литвиненко Катерина Кузьмівна,  Ігнатович Галина Григорівна,Маковський Володимир Цезаревич  .
Порадували глядачів концертною програмою учасники колективу «Журавка», бурхливими оплесками зустрічали наймолодших учасників концерту. У виконанні Софії Тарасевич, Данила Питинського, Жені та Лізи Шурубенко  звучали українські пісні, Лера Орикян виконала український танець, а музичні номери на бандурі виконувала Катерина Потапенко, вірші читали Софія Тарасевич та Аня Зевченко.
Після концерту була розіграна безпрограшна лотерея, частували присутніх кулешем та юшкою, діти розважалися на батуті та частувалися солодощами, бажаючим можна було постріляти в пневматичному тирі. До речі переможців відзначили грамотами та медалями: перше місце отримав Оксенюк Олександр, друге-Москаленко Юрій, третє – Залізний Владислав.
Організатори свята щиро вдячні спонсорам, які надали допомогу: депутату обласної ради- Базалінському Ігорю Васильовичу, керівникам місцевих підприємств Шпилька Юрію Миколайовичу, Пахоті Володимиру Юрійовичу, підприємцям – Мандрико Володимиру Михайловичу, Сиворакші Олексію Васильовичу, Томаш Сергію, Пінчуку Володимиру, Телень Наталії, Буренок Тамарі. 
                              

                                                                            Н.Логвиненко.













Немає коментарів:

Дописати коментар